Musikaler i London

Jag och några vänner har en tradition sedan många år, en långweekend (från torsdag till söndag) varje år så åker vi till London för att gå på musikaler. Vi är väldigt seriösa i våra musikalresor och sammanfattar alltid varje musikal enligt en mall vi själva gjort. Tanken har länge varit att vi ska göra något av det, som en hemsida eller blogg eller kanske nåt annat. Vi har så mycket intressant som vi verkligen tror att folk vill läsa om.

En typiskt dag under våra musikalresor är att vi äter frukost, kanske shoppar lite eller så. Sen går vi gemensamt på en musikal som genomförs dagtid eller eftermiddag. Efter det så går vi ut och äter tillsammans och där sammanfattar vi hur musikalen var och så. Sedan brukar det vara dags för nästa musikal. Och efter den kvällsmusikalen så är ett besök på puben ett måste, i alla fall för de andra. Det har tidigare varit så för mig också men i år valde jag att gå ensam hem till hotellet istället.

Först funderade jag på att skippa resan faktiskt men den betyder så mycket för mig. Sedan några månader tillbaka har jag blivit nykterist så jag var helt enkelt osäker om jag skulle klara frestelsen att gå till puben med allt vad det innebär. Att sitta på en pub i London tillsammans med vänner och dricka några kalla öl var mitt allt tidigare, innan jag insåg att jag aldrig kunde sluta där. En öl blev lätt två och tre och sedan en massa shots och så slutade det alltid i katastrof. Det var inte så att någon klagade allvarligt utan jag insåg det till slut själv, jag blev aldrig agressiv eller så utan det handlade helt enkelt om att jag tappade kontrollen.

London

London

Därför kände jag att jag inte ville riskera att trilla dit igen så pass nära inpå att jag slutat. Så, när de andra placerade sig på en mysig, sorlig pub med härligt kalla öl och massa roliga människor, så gick jag tillbaka till det tråkiga hotellet. Vet att det kan låta bittert och jag är nog aningen bitter, men jag är också fast besluten att klara det här.

Kul ändå

Det fanns wifi på hotellet men det kom och gick lite, att kolla film på netflix var helt uteslutet, jag blev bara irriterad eftersom det bröts hela tiden. Så istället blev det att jag läste nyheter och roade mig med olika typer av spel på othelloonline och pokerstarscasino. Ska erkänna att det också var kul, även om det inte kan jämföras med pubesök. Hur som helst så tänkte jag här presentera en liten sammanfattning av några av de mest populära musikalerna i London.

West End i London är vad Broadway är för New York. Londons primära teaterdistrikt kallas ”Theatreland” och innehåller över 40 föreställningsplatser, inklusive den ikoniska Savoyteatern, Palace Theatre, Lyceum Theatre och många fler. Inte bara föreställningarna utan även själva byggnaderna är pampiga och storslagna. Oftast med storslagna neo-klassiska, romerska eller viktorianska fasader med lyxig, detaljerad inredning och inredning.

Om du planerar en resa till London bör du absolut planera in ett besök i West End. Magin med levande teater är något du inte bör missa. Om du har problem med att välja vilken show du ska välja.

Aladdin

West Ends helt egna version av den klassiska Disney-berättelsen. Med alla låtarna från Oscar-prisbelönta filmen inklusive Friend Like Me, A Whole New World och Arabian Nights, känns det nästan som om du är en av dem som åker på dessa magiska mattor. Huvudrollerna för Aladdin och Jasmine spelas av Matthew Croke och Jade Ewen. Baserat på den populära Disney-filmen 1992, har Aladdin vunnit hjärtan hos både barn och vuxna. Se Agrabah leva framför dig i en rörelse av färger, dans och musik. En musikal som till och med kritiker gillar! Aladdin är en klassiker som du bara inte kan missa när du är i London, föreställningen är ungefär två och en halv timme lång.

Les Misérables

Den världskända Les Misérables är nästa klassiker man bara inte får missa. Den utspelar sig i 1800-talets Frankrike och handlar om trasig drömmar, brutna löften, obesvarad kärlek, passion, uppoffring och att mer eller mindre tappa sin själ..

Om du älskar en klassisk musikal fylld med uppseendeväckande shownummer är den här produktionen åt dig. Med huvudrollen Killian Donnelly, David Thaxton, Steven Meo, Paul Wilkins och fler så är denna West End-produktion en du bara inte kan missa. Det är en relativt lång musikal på tre timmar.

Lion King

Showen är en av de mest populära musikalerna i West End med fantastisk design, episka musikaliska nummer och en upplevelse som du har svårt att ens berätta om för någon. Lion King är perfekt för en familjeutflykt och återskapar alla ikoniska stunder från den animerade filmen. Med musik av Elton John, texter av Tim Rice och en musikalisk poäng skapad av Hans Zimmer, är Lion King ren och skär glädje.

Publik

Publik