Lär dig spela ett instrument hemma

Lär dig spela ett instrument hemma

Många drömmer om att kunna spela ett instrument. Det verkar så fint att kunna uttrycka sig med musik och kunna underhålla vänner och familj med fin musik. Andra vill kunna kompa sin egen sång med gitarrspel på förfesten. Anledningarna till att man vill kunna spela ett instrument är många och fördelarna med att spela instrument är många. Du utvecklar dina kreativa delar av hjärnan vilket även hjälper dig att lättare lära dig och komma ihåg andra saker. I tillägg tränar du koordinationsförmåga och fingerfärdighet. Även om man vill finns kanske inte alltid förmågan, det kan kännas dyrt att betala för privatlektioner eller så har man inte riktigt tid till att ta sig till en lokal för att öva. Då kan ett bra alternativ vara att lära sig att spela instrument hemma. Då kan man i lugn och ro när man själv har tid sätta sig ner och öva. Det finns en uppsjö av alternativ för den som vill lära sig själv hemma, allt från gratis kurser på Youtube till påkostade kurser med allt du kan behöva av noter och handledning. Så vad väntar du på, kom nu äntligen igång med din gamla dröm om att kunna spela ett instrument!

Bara fördelar

Bara fördelar

Bara fördelar

Det finns faktiskt bara fördelar med att lära dig spela ett instrument. Du kanske tänker att det är försent att lära sig som vuxen. Visst är vår inlärningsförmåga på topp som barn men det finns många fördelar med att lära sig som vuxen också. Med en onlinekurs till exempel kan du själv bestämma när och var du vill öva. Du behöver inte riskera att känna dig dum för att spela inför andra innan du lärt dig ordentligt. Det finns idag många som erbjuder kurser online, både till en engångskostnad och i form av abonnemang då du har tillgång till olika videos som visar hur man gör. Är det ett instrument som kräver en större investering går det idag bra att hyra till att börja med. På så sätt kan du först känna efter och se om din nya hobby är någonting för dig. Ett piano känns kanske som en stor investering, inte minst med tanke på att det är en massa jobb med att flytta in det i hemmet. Lösningen kan vara att hyra ett elpiano. Det tar inte alls upp lika stor plats och det väger definitivt mindre än ett riktigt piano och ändå ger det samma ljudupplevelse. Andra instrument som till exempel gitarr, fiol och dragspel brukar gå att hitta begagnade på loppis eller Blocket.

Spela med en app

Det senaste är så klart att du även kan lära dig genom att ladda ner en app. Också här finns flera olika aktörer som erbjuder denna tjänst. Fördelen är att du alltid har den med dig i mobilen. Ta upp den när du väntar på bussen eller sitter fast i en bilkö. Om du utnyttjar de där små pauserna i vardagen kommer du snabbt att ha lärt dig grunderna i att spela ett instrument. En gitarr kan du dessutom ta med dig och öva på plats om du får tid över under dagen. Eller så förbereder du dig noga inför kvällens övning när du väl är hemma. Med denna metod kommer det att gå fort och kännas kul.

Spela med en app